Online Szóbeli órák és tanfolyamok - technikai segítség

A Skype felkészítése

Ha még nincs a gépeden Skype, először is töltsd le innen és telepítsd! A telepítés feltehetőleg nagyon egyszerűen fog menni, kövesd a Skype honlapján található leírást és a telepítés közben megjelenő információkat! Ha telepítetted, akkor válassz magadnak egy Skype nevet - erről a Skype leírásában olvashatsz, de röviden: ezen a néven leszel elérhető bárki számára a Skype-on. Ezt a Skype nevet feltétlenül meg kell adnod nekünk. Ha már a jelentkezésnél van Skype-neved, akkor a jelentkezéssel együtt add meg, de jelentkezés után, a tanfolyam kezdete előtt is megadhatod majd.

A jelentkezés után hamarosan beírjuk, hogy a tanárod milyen Skype-néven lesz elérhető. Ezt ellenőrizheted a honlap sok részén, többek között a naplódban is.

Partnerlistára való felvétel

Még a szóbeli tanfolyam kezdete előtt fel kell venned a tanári Skype nevet a kapcsolati listádra. A tanárod a legközelebbi bejelentkezése alkalmával ellenőrzi ezt, és ő is felvesz majd a kapcsolati listájára. Ez nagyon fontos, mert a tanári Skype kapcsolatot úgy állítottuk be, hogy kizárólag a kapcsolati listán lévőkkel tudjanak hívást kezdeményezni.

Kapcsolatfelvétel

Az órák minden esetben percre pontosan kezdődnek - legalább is az időd a megadott perctől kezdve fogy, függetlenül attól, hogy jelen vagy-e vagy sem. Ha késel, a késésed az órád kárára megy, hosszabbítás a te késésed miatt semmilyen formában nem lehetséges. Éppen ezért fontos, hogy időben "megjelenj" az órán (erről bővebben olvashatsz az ÁSZF-ben). Minden esetben neked kell hívnod a tanárodat.

Ha valamilyen okból kifolyólag nem tudnál időben megjelenni, esetleg technikai problémák akadályoznak, akkor érdemes üzenetet küldened a tanárodnak. Ezt Skype használatával is megteheted, de jobb, ha a honlapon üzensz a tanárnak az Üzenetek menüpontban. (Ha van másféle kurzusod is, ügyelj rá, hogy minden kurzusfajtának más-más üzenetküldő programja van!)

Írásos üzenetküldés Skype-on

Akár beszélgetés közben, akár beszélgetés nélkül, sőt kapcsolat nélkül is küldhetsz írásos üzenetet bárkinek Skype-on. Ezt a lehetőséget a tanárod sokszor fogja használni, és tedd te is ezt! Például ha meg akarja mutatni neked valaminek az írásképét, akkor a betűzgetés helyett valószínűleg leírja majd neked a szót. De lehet, hogy egy linket küld majd így, például egy képét az internetről, amiről a véleményedet kéri és így tovább.

search EN EN EN | Saját szótár | A neighbourhood pedig nem szomszédság, még ha a szótárak hoznak is ilyen jelentést. Ez a legnormálisabb szó a KÖRNYÉKre.