Online Szóbeli órák és tanfolyamok

Használd ki a lehetőséget most! Bárhol, bármikor egyéni angolórák kedvező árakon.

Csak Skype-pal kell rendelkezned, és a szóbeli angolóra máris a számítógépedbe költözött. Jelentkezz most!

Hasznos, ha az online órákhoz rendelkezel egy headsettel is.

1. Címszavakban

  • Minden óra egyéni: kizárólag Te és a tanárod vagytok jelen.
  • Alkalmi konzultációkra és kiegészítő órákra is beíratkozhatsz.
  • A szóbeli konzultációkat kombinálhatod az írásbeli online tanulásoddal.
  • Kizárólag te döntöd el, mit szeretnél a konzultáción, a tanár a coach szerepét vállalja.
  • A konzultáción valamely angol nyelvkönyv is használható, ha az nálunk is megvan.
  • Te választod ki az óráid időpontját, de mi határozzuk meg a választékot (mikor érnek rá a tanáraink).
  • Az órákra - igényeid szerint - előzetes anyagot is kaphatsz.
  • Minden órát írásban értékel a tanár
  • Napló készül az óráidról, ezt bármikor megézheted itt a honlapon.
  • 30 perces foglalkozási egységekben számolunk, ezt variálhatod (egyszerre kettőt, vagy akár hármat is kérhetsz).

2. Mire használhatom ezt a tanulási módszert?

A) Alkalmankénti órákat vegyél, ha éppen egy vizsga, egy utazás, egy munkamegbeszélés, állásinterjú vagy konferencia, vagy csak egy baráti beszélgetés előtt állsz és úgy érzed, fel kellene turbózni az angol nyelvű kommunikációs képességedet. Ekkor a jelentkezésnél megírod nekünk, hogy mi a célod, és mi ebben segítünk neked. Lehetőség van a témát is megválasztanod: ha utazás előtt állsz, kérheted, hogy szállodai beszélgetéseket, hivatalos ügyintézést vagy utazással kapcsolatos szituációkat vegyünk fel témának.

Ha szakmai tudást megkövetelő gyakorlást szeretnél (például egy műszaki konferenciára készülsz vagy jogászként állásinterjúra gyúrsz és mindenképpen szakszöveget is kívánsz gyakorolni), akkor feltétlenül érdeklődj előzetesen. Nem állítjuk, hogy a harangöntéshez is értünk, így nem vállalunk olyasmit, amit nem tudunk magas színvonalon elvégezni.

B) A konzultációkat rendszeresítheted is. Mivel az online szóbeli órák egyéniek, az időpontokat a tanfolyam közben - az ÁSZF-ben leírt módon és korlátozásokkal - változtathatod is, és a tanulásod közben bármikor szünetet is tarthatsz. Teljes tanfolyamokat nem kínálunk, de a tanulásodban ezeket az egyedi konzultációkat amiatt talán még hatékonyabban használhatod, mintha kurzusra jelentkeztél volna: csak akkor veszed igénybe, ha valóban szükséged van rá - ezzel pénzt is spórolsz egyébként.

3. Hogy folynak a konzultációk?

Ha kívánod, a tanfolyamon egy könyvesboltban kapható angol nyelvkönyv is használható törzsanyagnak, de azt is kérheted, hogy a tanárod állítson össze minden órára valamilyen tananyagot a te kívánalmaid szerint. De a leggyakoribb az, hogy írásos anyagot jóformán csak az órára készülés során használsz, pl. hogy legyen miről beszélgetni, de maga az óra leginkább beszélgetés, vita vagy szituációk eljátszása stb. Van, aki azért kéri a konzultációt, mert szeretne (magyar nyelvű) útmutatást, magyarázatot, eligazítót kapni nyelvtani kérdésekben - természetesen gyakorlással és mintákkal. Hogy te melyik formát szeretnéd, a jelentkezésnél is megírhatod kívánalomként, de a jelentkezés után is megbeszélheted a tanároddal.

Fizikailag azonban jelentős különbség van a normál angolórák és az online szóbeli órák között. Először is: nem biztos, hogy látjátok is egymást a tanároddal. Ez megbeszélés kérdése: ha Te is és a tanárod is benne van, akkor bekapcsolhatjátok a videót és akkor látjátok egymást, de elképzelhető, hogy csak hanggal kommunikáltok.

Pár tipp: intézd úgy, hogy az online órád idején semmi se zavarjon meg, akárhol is vagy. Ezért jó, ha nem egy kávéházból logolsz be az angolórádba, az a tanárt is zavarná, és feltehetőleg te sem tudnád komoly munkaként megélni (és ezt az ÁSZF-ben is akadályozó tényezőnek minősítettük). Az ilyen extrém eseteken kívül is van még mire figyelned: a telefonod lehetőleg ne zavarjon be óra közben, ne kelljen kirohannod a konyhába levenni a teavizet vagy megnézni a csirkét a sütőben és így tovább. Egyáltalán: bármennyire a saját számítógéped előtt ülve veszel részt az angolórádon, és bármennyire lehetsz közben a világ bármely internettel lefedett területén, ez azért mégis egy angolóra, amiből neked profitálnod kellene.

Alapvetően a tanár szervezi meg az órát és ő biztosítja a tananyagot is, amiből az következik, hogy előre hozott (a helyszínen bemutatott) anyag feldolgozását nem vállaljuk. Bizonyos esetekben tehetünk kivételt, de ezt minden esetben egyedileg kell megbeszélnünk. Esetenként semmi akadálya, hogy valamely általad olvasott újságcikk egy részletét, egy honlap valamely mondatát stb. beszéljétek meg, de az már nem fér bele, hogy egy egész cikket vagy egy tanulmányt hozz az angolórára külön anyagnak. Belefér azonban - megbeszélés alapján -, hogy munkahelyi, szakmai anyagokat beszéljünk meg. Például vállaljuk a segítséget akkor is, ha meg kell írnod egy válaszlevelet egy emailre, de saját magad nem tudod nagyon magas szinten. Segítünk értelmezni akár szakmai anyagokat is stb. Fontos: azt soha nem vállaljuk, hogy mi magunk megírjuk helyetted a levelet, továbbá nem fordítunk le semmit helyetted. Abban segítünk, hogy ezt te magad meg tudd tenni: súgunk kicsit (vagy nagyon), adunk nyelvi blokkokat, lefordítunk egy-két kifejezést stb. De ne feledd: ez nem fordítóiroda, hanem tanári segítség.

4. Anyagiak

Az aktuális árakat megnézheted itt.

A tandíjat előfizetéses rendszerben kell fizetned (ahogyan minden más munkánkat is), vagyis te döntöd el a jelentkezéskor, hány órát akarsz előre kifizetni, és később az általad megszabott rendszerességgel újra fizethetsz újabb órákért.

search EN EN EN | Saját szótár | Melyik az a szó, ami ruha része, állat, sátorlap, mozgásfajta, és még egy csomó izgalmas mindenféle? FLY