Szólánc

A Szólánc játék csúcstartója Mandii 65535 ponttal.

Nem vagy bejelentkezve. A játékot így is játszhatod, de add meg a neved először:

Ha ismered a szabályokat, el is kezdheted a játékot:


A játék leírása

A szóláncot ketten vagy többen játszhatják - ez esetben kettesben leszel a számítógéppel. Az alapszabály igen egyszerű: egyikőtök mond egy angol szót, mire a másiknak egy olyan angol szót kell mondania (jelen esetben beírnia), amelyik az előző szó utolsó betűjével kezdődik.

Hogy ne legyen parttalan a játék, néhány egyéb szabályt is be kell tartani:

  • Csak közneveket lehet használni, tilos tehát a személynév, földrajzi név, országnév és minden egyéb tulajdonnév.
  • Ugyanazt a szót ugyanabban a körben csak egyszer lehet felhasználni, de a ragozott alakok nem számítanak ugyanannak a szónak (table és tables más-más szó).
  • Az elfogadható szavak adatbázisban vannak. A szó csak akkor elfogadható, ha szerepel a szótárban, amely több mint 60 ezer szót tartalmaz.
  • A felhasznált szavak annyi pontot érnek, amennyi betűt tartalmaznak. Az nyer, akinek a végén több pontja van, tehát az az érdeked, hogy minél hosszabb szót írj be.
  • Háromszor hibázhatsz (három életed van, mint a mesében). Ha negyedszer is hibázol, vége a játéknak. Hibának számít, ha olyan szót írsz be, amelyik vagy volt már a játék során, vagy nem szerepel a szótárban. Naaaagy szótár ez! Benne van a shamefaced meg a pyrotechnic, a molybdenum de még a goulash is, sőt a csúnya szavak sem hiányoznak. Ami nincs benne, azt nem is kell tudni, hidd el :) - ha azt mondja a gép, hogy nem szerepel a szó a szótárában, nézz utána: lehet, hogy nem is jól írtad be.
  • Ha nem hibázol, a játék akkor ér véget, amikor vagy te vagy a számítógép azt mondja, nem talált újabb szót, de bármikor abba is hagyhatod, ha a Feladom gombra kattintasz - ilyenkor nem vész el a pontszámod, tehát ha "csak" a csúcsot akartad megdönteni, és már elérted a megfelelő pontszámot hozzá, használhatod a Feladom gombot.

Nem vagy bejelentkezve. A játékot így is játszhatod, de add meg a neved először:

Kezdődhet a játék?


search EN EN EN | Saját szótár | You can't have your cake and eat it - kb. "sokat akar a szarka...", vagyis lehetetlenül sokat akar.