Anagramma

Az Anagramma játék csúcstartója Kobak 2780 ponttal.

Ha ismered a Szabályokat, máris kezdhetünk!

Add meg a beceneved (vagy jelentkezz be, ha hallgatónk vagy):

Ebben a körben legyen szó

Játékszabályok

A gép véletlenszerűen kiválaszt az egyik szótárunkból egy legalább 8 betűs angol szót. A feladatod az, hogy minél több újabb angol szót állíts össze az alapszó betűiből. Csak közneveket írhatsz, de toldalékokat lehet, sőt érdemes használni. Az új szavaidnak legalább 2 betűseknek kell lenniük, semmilyen ékezetet nem használhatsz (p. a café szót ékezet nélkül, cafe formában kell írnod - ami, mint tudod, nem kávét, hanem kávéházat jelent).

A beírt szavaidadért annyi pontot kapsz, ahány betűt tartalmaznak. Ha az eredményed legalább ugyanannyi, mint a jelenlegi rekord, akkor átveszed a vezetést - legyél te a csúcstartó, ne vackolj! Ehhez azonban minél több szót kell találnod rövid időn belül.

A játék több fordulóból áll. Az elején kell kiválasztanod, mennyiből (3-10). Ez azt jelenti, hogy ennyi szót fogsz kapni. Mindegyik szó elég hosszú, tehát mindegyiknél lesz alkalmad sok pontot gyűjteni. Viszont ügyelj az időre, mert...

...mindegyik szónál időt mér a gép: 2 perced van arra, hogy minél több szót beírj. Ha az idő letelt, automatikusan továbblépsz a következő körbe. A pontszámod pedig remélhetőleg növekszik közben. Viszont 2 perc mindenképp eltelik egy körnél, tehát a 10 szavas játékot akkor válaszd, ha van most 20 perced erre - különben elvész a pontszámod, ha közben hagyod abba. Az utolsó kör végén automatikusan eredményt hirdet a gép.

Add meg a beceneved (vagy jelentkezz be, ha hallgatónk vagy):

Ebben a körben legyen szó
search EN EN EN | Saját szótár | Ha magyarul csupa fül vagy, úgy figyelsz, angolul teljesen ugyanígy mondhatod: I am all ears.