Angol nyelvvizsgák

Az angol nyelvvizsgákról

Diploma előtt állsz? És nyelvvizsgád van már hozzá?

A nyelvtanulás talán egyik leggyakoribb célja a nyelvvizsga-bizonyítvány. Vannak, akik már bizonyos jártasságot szereztek a vizsgafeladatokban, sokan azonban nem ilyen szerencsések - ezeken az oldalakon nekik szeretnénk segítséget nyújtani. Az oldalmenüt is használhatod, vagy bármikor visszatérhetsz ehhez az áttekintőhöz a főmenüpontra kattintva.

Ismertetők

Olvashatsz a nyelvvizsgákról általában, ahol megtudhatod, mit jelent az, hogy egy vizsga akkreditált vagy sem, mik az előnyei az akkreditáltságnak, mely vizsgák akkreditáltak és melyek nem azok. Leírjuk, mit jelent az A, B és C típusú nyelvvizsga, és hogy mit jelent az, ha egy vizsga egynyelvű vagy kétnyelvű. Megtudhatod, hogy milyen szintek vannak (ma már nem alap-, közép- és felsőfokról beszélünk, hanem KER-szintekről). Ha nem tudod eldönteni, melyik vizsgát válaszd, ebben is segítségedre sietünk egy írásban (noha helyetted dönteni természetesen nem akarunk).

Beszámolók

Ma már nagyon sokan vannak, akik nálunk, az Online Angol Tanszéken készültek fel a nyelvvizsgájukra és sikeresen le is tették azt. Közülük kértünk meg néhányat, hogy írják meg a nyelvvizsgán szerzett tapasztalataikat és fogalmazzanak meg pár tippet is a most még vizsga előtt állóknak. A listát folyamatosan bővítjük, remélhetőleg sokan szánnak majd rá időt és energiát, hogy a sikeres vizsga után még írjanak egy újabb "dolgozatot" nekünk (de ezt már magyarul). Ha te is szívesen megosztanád a tapasztalatodat egy lezajlott vizsgád után, akár nálunk készültél, akár máshol, örömmel vesszük és előre köszönjük a sok-sok vizsgára készülő nevében. Itt megírhatod a beszámolódat nekünk.

Tippek, tanácsok

Több évtizedes tapasztalattal a hátunk mögött adunk hol apróbb, hol kicsit részletesebb tanácsot a vizsgára készülőknek. Az egyes vizsgafeladatokhoz is, és úgy általában a készüléssel kapcsolatban is, és ajánlunk párat az oktatóanyagaink közül is.

Gyakorló feladatok és tesztek

Ingyenesen elérhetővé tettünk néhány vizsgafeladatot a megoldásokkal együtt. Honlapunkon még számtalan helyen találsz olyan anyagot, tesztet, gyakorlatot, amelyet kiválóan felhasználhatsz a készülésed során - ezekre is linkeket gyűjtöttünk össze.

Felkészítő kurzusok

Ha a vizsgára nem csak autodidakta módon készülnél, de igénybe vennéd sokévi tapasztalattal rendelkező tanáraink segítségét is, íratkozz be egy felkészítő tanfolyamra. Több lehetőség közül is választhatsz, ezeket itt gyűjtöttük össze a könnyebb tájékozódás végett.

search EN EN EN | Saját szótár | on a shoestring - nagyon kevés pénzből, fillérekből, szegényesen.