Online Angol Tanszék Weblog

Tandíjcsökkenés

2014-01-25 | Közérdekű

Az egyéni kurzusokban 2014. január 24-től az alábbi változások lépnek életbe:

Feladatmegoldások ellenőrzése: ahol csak lehetséges, a feladatok tartalmazzák majd a mintamegoldást, amelyet a tanuló a feladat lezárása után láthat. Ez azt jelenti, hogy az esetek többségében a tanulók maguk is ellenőrizhetik saját megoldásaikat. Ez persze nem jelenti azt, hogy a tanár fölöslegessé válna: hogy miért éppen az a megoldás, ami, hogy miért lenne rossz egy másik megoldás, hogy lehetséges-e többféle megoldás is - ezek mind olyan kérdések, amelyeket a tanuló önmaga természetesen nem tud megválaszolni. A tanár ezekre akkor is felhívja a tanuló figyelmét továbbra is, ha a tanuló nem kérdez rá. A "bagatell" hibákat azonban (nyilvánvaló figyelmetlenség, nagyon egyszerű tévedés stb) nem szükséges a tanárral megtárgyalni. Ezeket a tanuló saját maga is tudja kezelni a feladatmegoldás birtokában.

Ezért az alábbi fontos változást építjük be az egyéni kurzusokba: a tanár már az első ellenőrzésnél is magyarázatot ad és helyes megoldást. A korábbiakkal ellentétben tehát nem kötelezzük a tanulót arra, hogy minden egyes hibáját kijavítsa és a javítást újra küldje el a tanárnak újbóli ellenőrzésre.

Továbbra is lehetősége van azonban minden egyéni tanulónak arra, hogy a javított verziót újra elküldje a tanárnak és újabb kérdéseket tegyen fel, ha az szükséges.

Megszüntetjük a szinteket: egyéni tanfolyamoknál nem kell többé szinteket kiválasztani a jelentkezésnél. A tanuló - ahogy eddig - egyénre szabottan kapja a tanárától a feladatokat az alapján, hogy éppen mire van szüksége. Mivel mindenki egyénileg tanul, a szintek felcímkézése fölösleges. Ha valaki most kezdi a kurzusát, saját értékelését kérjük majd az angoltudásáról (ahogy eddig is), és az alapján kapja az első feladatokat. A szintek felcímkézése azért is nehézkes, mert lehet, hogy valaki egy-egy területen nagyon magabiztos tudással rendelkezik, míg más területeken egészen alapszintnek titulált ismereteket kell elsajátítania vagy gyakorolnia.

A tanuló nagyobb önállósága - coaching: eddig is hasonló módszerrel működtek az egyéni kurzusok, de ezt hangsúlyozottabbá tesszük. A tanuló feladata a tanulás, a tanár és más személyzet pedig a segítő szerepét játsszák. Több önálló munkát (projekteket) építünk be, a tanuló véleményére nagyobb mértékben támaszkodunk mind a feladattípusok válogatásánál, mind más szempontoknál.

A számodra az egyik legfontosabb következménye mindezeknek, hogy JELENTŐSEN CSÖKKENTJÜK A TANDÍJAKAT, hiszen a tanárnak kevésbé kell majd minden lépésedet meghatároznia.

Jelenleg már az új tandíjak szerepelnek a honlapon, mind az új jelentkezések, mind a hosszabbítás a csökkentett tandíjakkal működik.

További sikeres és élvezetes nyelvtanulást kívánunk:

Csaba és Zsuzsi


Olvasói kommentárok

Ehhez a blogbejegyzéshez még senki nem szólt hozzá...

Te mit szólsz hozzá?

Nem vagy bejelentkezve. Kommentárt csak bejelentkezett felhasználók írhatnak.
search EN EN EN | Saját szótár | A "ráadásul"-t pedig mondhatod így is: to boot