Online Angol Tanszék Weblog

Változások: csoportkurzusok

2014-01-25 | Közérdekű

A csoportos kurzusokat jelentősen átalakítjuk. Az alábbi lényegi változások lépnek életbe hamarosan:

A csoportos jelleg megszűnik: Minden meghirdetett kurzust mindenki egyénileg végezhet. Akkor kezdi el a kurzust, amikor szeretné, és az időbeosztásban is jelentős szabadságot kap: a jelentkezéskor a megadott lehetőségek közül választja ki, heti hányszor szeretne foglalkozni feladatokkal.

Nagyobb mértékű lesz az önállóság: a feladatok közül amelyiknél csak lehet, adunk mintamegoldást, hogy a tanuló saját magát is tudja ellenőrizni. A tanárnak továbbra is kérdéseket tehet fel a tanuló bármelyik feladathoz fűzve. A tanár azonban csak azokat a megoldásokat kommentálja, amelyiknél úgy érzi, szükséges a kommentár - hiszen a megoldást a tanuló is látja majd.

Ennek következtében csökkennek a tandíjak, hiszen a tanári munka is csökken. Jelentős különbségeket láthattok majd a tandíjakban, hiszen azoknál a kurzusoknál, ahol a tanári munka jelentősen több (például fogalmazások és fordítások), ott a tandíj is magasabb lesz.

A csoportkurzusok új neve: egyéni tanulóprogramok.

A változások márciusban lépnek életbe. Az új rendszer indulásakor a régi kurzusanyagok (a tanulók saját megoldásai) nem lesznek elérhetőek. Kérjük a korábbi kurzusrésztvevőket, hogy márciusig mentsék el a saját anyagaikat, ha meg akarják tartani őket.

 


Olvasói kommentárok

Ehhez a blogbejegyzéshez még senki nem szólt hozzá...

Te mit szólsz hozzá?

Nem vagy bejelentkezve. Kommentárt csak bejelentkezett felhasználók írhatnak.
search EN EN EN | Saját szótár | Az eager beaver-t strébernek szokták fordítani, de szélesebb jelentése van: aki lelkesen mindig mindent el akar végezni.