Online Angol Tanszék Weblog

Ask a Stupid Question Day

2013-09-26 | Közérdekű

Amerikainak lenni jó adag előnnyel jár (a hátrányokról most ne beszéljük), s ezek közül az egyik legfontosabb minden bizonnyal az, hogy szinte minden elképzelhető dolognak van már egy ünnepnapja náluk. Az examiner.com gyűjtése alapján szeptemberben ünnepelhetjük sok egyéb mellett a macskákat és a kalapokat, de szeptemberben van a Salami Day, Positive Thinking Day, Elephant Appreciation Day, Kiss Day, Chewing gum Day vagy a Hug a Vegetarian Day.

Mi is bekapcsolódunk az egyikbe, méghozzá az Ask a Stupid Question Day megünneplésébe. Úgy tartja a fáma, hogy az 1980-as években indította útjára két tanár, azzal a nemes céllal, hogy a tanulók ezen a napon röstelkedés nélkül kérdezzenek bármit, és legyenek biztosak benne, hogy a kérdésre választ is kapnak. Az ünnepet hagyományosan szeptember 28-án tartják, nálunk is így lesz. Bárki feltehet nekünk bármiféle, esetleg butának hangzó kérdést is akár a Facebook oldalunkon, akár itt a bejegyzés alatt kommentben. Egy kritériumunk azért van: nyelvtanulással, nyelvoktatással vagy legalább nyelvvel kapcsolatos legyen a kérdés.


Olvasói kommentárok

Ehhez a blogbejegyzéshez még senki nem szólt hozzá...

Te mit szólsz hozzá?

Nem vagy bejelentkezve. Kommentárt csak bejelentkezett felhasználók írhatnak.
search EN EN EN | Saját szótár | Ha szemet hunysz valami fölött, akkor angolul inkább "vak szemet fordítasz feléje": turn a blind eye to sg.